Bufferbloat, internet hattındaki veri kuyruğunun gereğinden fazla dolması yüzünden oluşan gecikme sorunudur. hotspotlarda kesikliklere neden olabiliyor,
MMDVM HOTSPOT kullanan ve packet loss kayıpları yaşayan arkadaşlar
ev internetinde hotspot kullanıyorsanız Bufferbloat https://www.waveform.com/tools/bufferbloat testini yapın, eğer ki C veya B gibi sonuçlar alırsanız, modeminizden QoS / SQM ayarlarını yapın, modemin marka modeline göre googleden arama yapın ve QoS / SQM ayarları varsa ayarları yapın,
İnternet hızın yüksek olsa bile
Modem/router paketleri “bekletir”
Bu da ping’in aniden yükselmesine (lag) neden olur
hız ayarlarını %10 gibi kısarak sorunu çözebiliriz, 100 e 25 internet paketiniz varsa şağıda ki gibi yaparak Bufferbloat testini gerçekleştirin, en düşük değerleri alacağınız şekilde ayar yapın.
Download: → 90–95 Mbps
Upload: → 20–23 Mbps
benim kullandığım modem keenetic modem, bu modemin IntelliQoS özelliği var, ve benin VDSL internet paketim 75 e 15

indirme + yükleme ayarlarını yaparak

Bufferbloat testinde A+ aldı,
ayar yapmadan önce test C çıkmıştı.
bu ayarları yaptım ve hotspot da loss kayıpları düzeldi, ayrıca buradan viewtopic.php?t=754 Cloudflare DNS Adresi Girdim, bu viewtopic.php?p=779#p779 talimatta anllattığım hotspot wifi iyileştirme ayarlarını da yaparak, "packet loss" u sıfıra yakın oldu.
ev modeminde internet sorunları yaşayan varsa bu anlattıklarımı yaparak sorunu en az a indirebilirsiniz.
TA2KW 73